MeriSet - Itäisen Suomenlahden Risteilyt

Saari kuin satukirjasta

Saaristoristeily kaunista saaristoreittiä pitkin Haminasta Tammion saareen kestää n. 1,5 tuntia/ suunta. Tänä aikana voi nauttia auringosta aurinkokannella ja ihailla upeita saaristomaisemia sekä nauttia aluksen kahvion herkuista. Tästä ei kesäretki parane!

Tammion vanha kalastajakylä on kuin hetki vanhaa Suomi-filmiä, värikuvina. Saari on itäisen Suomenlahden parhaiten alkuperäisenä säilynyt saaristolaiskylä. Ranta-aittojen ja syreenikujien ehjässä miljöössä aistii vuosisatojen saaristolaiselämän. Tammion asutushistoria alkaa 1500-luvulta. Nykypäivän Tammio tarjoaa tulijalle heijastuksen vanhasta kukoistuksesta. Saaren sukujen jälkeläisten perheet asuttavat saartaan kesäisin. Saari lumoaa kauneudellaan ja saaren asukkaat ystävällisyydellään. Vanhassa kalamajassa Tammion saaressa sijaitsee saariston elämää esittelevä museo. Saaripirtillä on taidenäyttelyitä ja ihana, täynnä löytöjä oleva kirpputori. Saaren oppaan hurmaavat tarinat saaren nykyelämästä ja historiasta jäävät mieliin palatessa takaisin kaupunkiin. Saari on ollut kaksi kertaa Unescon maailmanperintöluetteloon ehdolla.

Aikataulu 2020

Hamina -Tammio- Hamina

Ajalla

Tiistaisin 26.5.–25.8. (n. 1 tunti Tammiossa)
Lähdöt klo 14, paluu klo 18.15

Perjantaisin 15.5.–21.8. (n. puolituntia saaressa)
Lähdöt klo 19 paluu klo 22.45

Lauantaisin 6.6.-13.6. ja 1.8.-29.8. (n. 1 tunti Tammiossa)
Lähdöt klo 10, paluu klo 14.15

Lauantaisin 27.6.-25.7. ( n. 4 h Tammiossa)
Lähdöt klo 10, paluu klo 17.15

Sunnuntaisin 17.5.-14.6. ja 2.8.-30.8. (n. 1 tunti Tammiossa)
Lähdöt klo 14, paluu klo 18.15

Sunnuntaisin 28.6.-26.7. ( n. 4, 5 h Tammiossa)
Lähdöt klo 11, paluu klo 18.45

Aikuiset 25 € (meno-paluu)

Lapset (4- 11v) 12 €

Lemmikit, lastenvaunut, isot tavarat ulkokannella/ ajohytissä 2 €

 

Katso tarkempi Tammion reittiliikenne TÄSTÄ

Katso erillinen Tammion juhannusliikenne TÄSTÄ

 

Hyvä tietää:

Risteilyjen lähtö- ja paluupaikka Tervasaari, Hamina. Osoite navigaattoriin: Tullimakasiininranta.


Autoille on hyvät parkkipaikat Tervasaarella.
Risteilyliput lunastetaan alueella olevasta saaristoinfosta (punainen puinen rakennus parkkipaikan lähellä rannassa), joka aukeaa noin 1/2 tuntia ennen lähtöä. Alukseen pääsy noin 1/2 tuntia ennen lähtöä.


Liikuntarajoitteiset avustetaan alukselle, saaren kallioiset polut tulee ottaa huomioon liikuttaessa. Pyörätuolilla tulevien matkustajien toivotaan ilmoittavan tulostaan etukäteen.

Risteilyille ei tarvitse paikkavarauksia.
Jos risteilylle on lähdössä yli 10 henkilön ryhmä, pyydämme varaamaan paikat etukäteen.

Aluksella on kahvio, josta voi risteilyn aikana ostaa mm. lohileipää, makeaa kahvileipää, jäätelöä, makeisia ja virvokkeita. Aluksella on täydet anniskeluoikeudet.

Saaressa ei ole yleisiä grillauspaikkoja, mutta saaressa on upeita kalliorantoja, jossa voi nauttia esimerkiksi omia eväitä.